Politika privatnosti

OPŠTI USLOVI KORIŠĆENJA SAJTA I POLITIKA PRIVATNOSTI PODATAK

Ovaj sajt je u vlasništvu Udruženja Biogas. Korišćenje sajta podleže pravilima i uslovima korišćenja. Molimo vas da se upoznate sa pravilima i uslovima korišćenja sajta, jer će se smatrati da ste korišćenjem sajta ista pročitali i prihvatili. Ukoliko ne prihvatate uslove i pravila korišćenja sajta, molimo vas da sajt ne koristite.

SADRŽAJ SAJTA

Ovaj sajt i njegovi delovi imaju informativnu svrhu, vlasnik sajta ne daje garancije za tačnost, primenljivost i kompletnost informacija i neće biti odgovoran za bilo koje greške ili propuste kada je reč o ovim informacijama. Udruženje Biogas može da menja sadržaj na ovom sajtu u bilo koje vreme i bez prethodnog upozorenja.

LINKOVI NA DRUGE SAJTOVE

Linkovi sadržani na sajtu koji vode na nezavisne sajtove su prikazani isključivo zbog pogodnosti za vas. Udruženje Biogas ne kontroliše sadržaj na ovim sajtovima i nije odgovorno za bilo koji od tih sajtova ili njihove sadržaje. Udruženje Biogas ne pruža nikakve garancije i ne prihvata obaveze u vezi sa ovim sajtovima ili bilo kojim informacijama, softverom ili drugim proizvodima koji se tamo mogu naći, ili sa rezultatima koji su posledica njihove upotrebe. Sadržaju sa drugih sajtova, na koje vode linkovi našeg sajta, pristupate na sopstvenu odgovornost.

POLITIKA PRIVATNOSTI PODATAKA

Udruženje Biogas poštuje privatnost svakog posetioca sajta. Budući da putem ovog sajta prikupljamo određene informacije o korisnicima, molimo vas da se upoznate sa našim uslovima i načinom na koji obrađujemo te podatke.

Informacije koje prikupljamo prilikom registrovanja za događaje, prijavljivanja na naš newsletter ili kroz upitnike koristimo za sledeće:

• poboljšanje našeg sajta
• poboljšanje naših usluga
• slanje e-mailova

KOJE LIČNE PODATKE PRIKUPLJAMO?

Udruženje Biogas organizuje događaje (konferencije, radionice i slično) za koje je potrebna registracija. Za potrebe registracije, preko forme na sajtu koju sami popunjavate, prikupljaju se sledeće informacije: vaše ime i prezime, firma u kojoj ste zaposleni, funkcija koju obavljate, e-mail i broj telefona.

Sakupljamo i vaše e-mail adrese, ime i prezime i opciono podatke o firmi u kojoj ste zaposleni i funkcija koju obavljate prilikom prijave za naš newsletter.

Informaciju o vašoj email adresi tražićemo i ako želite da vam pošaljemo detaljniji izvešaj o fajlovima koje nam šaljete na analizu radi otkrivanja malvera.

KAKO OBRAĐUJEMO VAŠ LIČNE PODATKE

Udruženje Biogas neće ustupati vaše lične podatke, koje dobije prilikom prijave za newsletter, trećoj strani bez vašeg pristanka.

Ukoliko se prijavljujete za događaj, uz vaš pristanak, vaši podaci će biti podeljeni sa partnerima, odnosno suorganizatorima događaja.

PRISTUP LIČNIM PODACIMA

Ako želite da se detaljno informišite o načinima na koji Udruženje Biogas obrađuje vaše podatke ili želite da izmenimo ili izbrišemo vaše lične podatke, kontaktirajte nas na info@biogas.org.rs

KOLAČIĆI

Kao i većina drugih profesionalnih web sajtova, i ovaj sajt koristi kolačiće, male tekstualne fajlove koji se postavljaju na računar ili mobilni uređaj pri poseti web sajtu, sa ciljem da se unapredi vaše korisničko iskustvo.

Više o kolačićima koje koristimo pročitajte ovde.

Ako mislite da Udruženje Biogas prikuplja i obrađuje podatke na nedozvoljen način, možete se obratiti Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

ŠTA SU KOLAČIĆI?

Kao i većina drugih profesionalnih web sajtova i ovaj sajt koristi kolačiće, male tekstualne fajlove koji se postavljaju na računar ili mobilni uređaj pri poseti web sajtu, sa ciljem da se unapredi vaše korisničko iskustvo. Na ovoj strani objasnićemo koje informacije oni sakupljaju, kako ih mi koristimo i zbog čega. Objasnićemo i kako možete da sprečite da kolačići budu postavljeni na vaše uređaje, ali imajte u vidu da takav postupak može da utiče loše na funkcionalnost sajta i vaše iskustvo kao korisnika.

KAKO MI KORISTIMO KOLAČIĆE?

Udruženje Biogas koristi kolačiće, s primarnim ciljem, da vama omogući bolje korisničko iskustvo na našem web sajtu. Kolačići koje koristimo služe za:

• Normalno funkcionisanje sajta
• Pamćenje vaših podešavanja za vreme i između poseta
• Poboljšanje brzine sajta
• Deljenje strana na društvenim mrežama
• Unapređenje korisničkog iskustva na našem sajtu
• Efikasniji marketing

Kolačići koje koristimo NE služe za:

• Sakupljanje ličnih i osetljivih podataka (bez vaše dozvole)
• Prosleđivanje podataka reklamnim mrežama
• Prosleđivanje ličnih podataka trećim licima

KOLAČIĆI TREĆIH LICA

• Ovaj sajt koristi analitiku koju pruža treća strana i služi nam za praćenje i merenje korišćenje sajta, a sve u cilju kreiranja sadržaja koji se sviđa našim čitaocima. Ovi kolačići sakupljaju informacije kao što su dužina zadržavanja na sajtu ili na određenim stranama i pomažu nam da shvatimo na koji način možemo da unapredimo sajt.
• Koristimo i dugmiće i plugin-ove društvenih mreža Facebook, Twitter i LinkedIn, koji omogućavaju lajkovanje i deljenje naših sadržaja na društvenim mrežama. Da bi ove funkcije bile moguće, društvene mreže postavljaju kolačiće preko našeg sajta koje koriste na način koji je naveden u njihovim politikama privatnosti.
• Takođe, koristimo plugin-ove koji omogućavaju integraciju sa drugim sajtovima ili prikazivanje sadržaja drugih sajtova na našim stranicama (kao što je ugrađivanje YouTube videa). Da bi ove funkcije bile moguće, sajtovi postavljaju kolačiće preko našeg sajta koje koriste na način koji je naveden u njihovim politikama privatnosti.

ISKLJUČIVANJE KOLAČIĆA

Postavljanje kolačića na vaš uređaj možete da sprečite ako podesite vaš browser da ih ne prima. Imajte na umu da će to uticati na funkcionalnost ovog i mnogih sajtova koje posećujete. Ako želite da sajtovi koje posećujete nastave da izgledaju i funkcionišu na način na koji ste navikli, nemojte isključivati kolačiće.

Ako brinete za svoju privatnost, umesto isključivanja kolačića, savetujemo da koristite anti-spyware softver koji automatski briše kolačiće koji se smatraju invazivnim.