Az egyesület konferenciáját “A biogázszektor fenntartható fejlesztése Szerbiában – a biogáztól a biomethánig” címmel megrendezték

Az egyesület konferenciáját “A biogázszektor fenntartható fejlesztése Szerbiában – a biogáztól a biomethánig” címmel megrendezték

Hatalmas elégedettséggel és nagy büszkeséggel osztjuk meg az egyik legnagyobb szektori esemény sikerét, azóta, hogy Szerbiában elindult a biogázszektor, a “A biogázszektor fenntartható fejlesztése Szerbiában – a biogáztól a biomethánig” elnevezésű konferenciát.

A konferencia összehozta a Szerbiai Köztársaság kormányának képviselőit, a releváns intézmények tisztviselőit, a Szerbiai Biogáz Egyesület tagjait, befektetőket, gazdákat és számos média képviselőjét, azzal a céllal, hogy kijelöljék a szektor továbbfejlesztésének irányát, és kezdeményezzék a biomethán bevezetését a szerbiai piacra.

A telt ház és az elvárásainkat messze felülmúló érdeklődés megmutatta számunkra ennek a stratégiailag fontos szektorban rejlő erő méretét.

Ezt a konferenciát a partnerünkkel, a Fachverband Biogas e.V.-vel együtt szerveztük. A hosszú távú, folyamatos támogatás és a német kollégáink által megosztott tudás, akik Európa vezetői a biogáz területén, valamint a német létesítmények tapasztalatai befolyásolták minket szakemberekként és az országunk biogázszektorát.

Az elmúlt három év jelentős változásokat hozott a biogázszektorban, és megváltoztatta a biogáztelepek értelmezését. Ezek már nemcsak áramtermelők, hanem most már a környezeti fenntarthatóság oszlopai. A konferencián hangsúlyoztuk a biogáz fontos ökológiai szerepét.

Végezetül elsődleges aggodalmunknak kell lennie a környezet védelmének és egy örökség hagyásának a jövő nemzedékei számára. Mi csupán átutazók vagyunk ezen a bolygón, és felelősségünk, hogy ne csak megőrizzük azt, amit örököltünk, hanem javítsuk is, és jobb világot hagyjunk a jövő nemzedékének.