Üdvözli Önt

a Szerb Biogáz Egyesület

Az egyesület küldetése

Ösztönözni a környezetbarát energiaformák termelését és alkalmazását.

Az egyesület víziója

Az elsődleges vízió a szerbiai biogáz szektor megerősítése és stabilizálása, a tagjai támogatása és megerősítése által.

Az egyesület céljai

Felelősségteljes kommunikáció és teljes támogatás a tagok irányába szakmai továbbképzéssel, tapasztalatátadással és konzultáció segítségével.

Biogáz Egyesület Szerbia

A Biogáz Egyesület Szerbia Nemkormányzati és nonprofit egyesület, amely 2021. márciusában alakult, azzal a céllal, hogy maga köré gyűjtse azokat a társaságokat amelyek megtervezték az első biogáz vezeték kiépítését Szerbiában.

Az egyesülés alapmotívuma azon célok megvalósítása amelyek a biogáz mint megújuló energiaforrás haszálatára, előállításának fejlesztésére és előmozdítására vonatkoznak.

Ma a Biogáz Egyesületnek mint reprezentatív egyesületnek mintegy 50 tagja van, akik birtokában 30 biogáz erőmű található, összesen 30 MW kiépített kapacitással, de más intézmények és társaságok is közvetlenül vagy közvetve kapcsolatban vannak ezen tehnológiával vagy tervezik a biogáz erőmű kiépítését. A hazai és nemzetközi intézetekkel együttműködve az Egyesület intenzíven végzi a takok szakmai továbbképzését, a megújuló energiaforrások, valamint a biogáz berendezések kezelése területén.

A Biogáz Egyesület aktív parnere a német Fachverband Biogas e.V. egyesületnek mint az európai biogáz asocijacije EBA – European Biogas Association szerveződés tagja.

Legfrissebb hírek

Közelgő események

No event found!