Novi član Udurženja Biogas Srbija Cargochem d.o.o

Novi član Udurženja Biogas Srbija Cargochem d.o.o

Dragi partneri, veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da je Udruženje Biogas Srbija postalo bogatije za još jednog člana. U pitanju je kompanija Cargochem d.o.o.

Ova kompanija je osnovana 2020.godine, kao specijalizovana firma za trgovinu i isporuku hamikalija. Sa kancelarijama u Beogradu i Ljubljani Cargochem d.o.o. kontroliše prodaju u 16 zemalja Evrope, a godišnje isporuči preko 25000 tona hemikalija za različite grane industrije.

Kompanija Cargochem d.o.o. je usmerena na tržište i kupce, kao i praćenje novih trendova u poslovanju, a na tržištu se pozicionirala kvalitetom i pouzdanošću. Kvalitetani proizvodi, uz tačnu i pouzdanu isporuku, je ono što odlikuje poslovanje kompanije Cargochem d.o.o.

U oblasti hemikalija koje ova kompanija nudi za zaštitu životne sredine, poseban je fokus na rešenja u segmentu biogasnih postrojenja. Naime, sirovi biogas koji nastaje u procesu anaerobne digestije sadrži nekoliko neželjenih sastojaka kao što su H2S, CO2, NH3, siloksani i VOC. Ovi gasovi utiču na direktnu primenu biogasa i predstavljaju glavnu brigu u procesima korišćenja biogasa, a pre nego što se biogas upotrebi za proizvodnju električne energije, neophodno je da se prečisti uz pomoć odredjenih tehnologija.

Cargochem d.o.o. nudi program proizvoda za hemijski tretman biogasa:

–              Gvožđe oksid – moćan agens za uklanjanje H2S

–              Aktivni ugalj – filterske ispune za uklanajnje nepozeljnih sastojaka

–              AUS40 (visoko kvalitetni rastvor uree 40% koncentracije) – redukcija azotovih oksida izduvnih gasova motora

–              Limunska kiselina (citric acid ) – čišćenje gasa i pH regulacija

–              Inhibitori nitrifikacije kao dodaci djubrivu koji nastaje iz biogasnih postrojenja

–              Tecnosti za rashladne sisteme motora

Benefiti:

–              Zaštita cevovoda i motora od oštećenja korozije

–              Smanjenje zagađenja životne sredine i unapređenje bezbednosti na radu

–              Sigurna dalja upotreba ostataka fermentacije kao đubriva

www.cargochem.rs