Održivi razvoj biogas sektora u Srbiji – od biogasa do biometana

Održivi razvoj biogas sektora u Srbiji – od biogasa do biometana

Udruženje Biogas Srbija, u partnerstvu sa Nemačkom Biogas Asocijacijom (Fachverband Biogas e.V), organizuje veliku godišnju konferenciju: “Održivi razvoj biogas sektora u Srbiji – od biogasa do biometana”.

Konferencija će se održati 19. oktobra 2023. godine u hotelu Metropol Palace Belgrade, Bul. Kralja Aleksandra 69, Beograd.

Eminentni stručnjaci iz Srbije i Nemačke, predstavnici institucija, kroz prezentacije i panel diskusiju, razmotriće ekološke aspekte proizvodnje biogasa, mogućnosti uvođenja biometana na tržište Srbije i definisati pravce daljeg razvoja sektora biogasa u našoj zemlji. Smernice za unapređenje trasiraće i iskustva iz Nemačke,  evropskog lidera u proizvodnji biogasa, kao i primeri dobre prakse iz Srbije.

Fokus konferencije će biti na unapređenju svesti o potencijalu biometana, u skladu sa strateškim ciljem dekarbonizacije i smanjenjem upotrebe fosilnih goriva.

Učesnici konferencije, članovi udruženje Biogas Srbija, operateri biogas postrojenja, predstavnici nadležnih institucija, investitori, predstavnici obrazovnih institucija, proizvođači opreme, isporučioci tehnologije, imaće priliku da, pored razmene naučnih saznanja i praktičnih iskustava, uspostave direktne kontakte i saradnju.

Pozivamo vas da nam se pridružite, kako bismo, kroz diskusiju, zajednički doneli zaključke koji će nam pomoći da dalje unapređujemo sektor biogasa u Srbiji.

Učešće je bez kotizacije, uz obaveznu elektronsku registraciju na linku: Održivi razvoj biogas sektora u Srbiji – od biogasa do biometana

Održivi razvoj biogas sektora u Srbiji – od biogasa do biometana (google.com), ili putem elektronske pošte na lidija.carevic@biogas.org.rs

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti: Udruženje biogas Srbija, Lidija Carević putem e-pošte: lidija.carevic@biogas.org.rs

Agenda _1