Obilazak reprezentativnih biogas postrojenja u Nemačkoj

Obilazak reprezentativnih biogas postrojenja u Nemačkoj

U organizaciji partnerskog Udruženja – Nemačke Biogas Asocijacije Fachverband Biogas e.V. delegacija Udruženja Biogas imala je to zadovoljstvo da obiđe neka od najreprezentativnijih biogas postrojenja u Bavarskoj.

Dosta smo naučili, prikupili mnogo praktičnog znanja i dobili mnoštvo saveta. Kako smo imali pet dana ispred sebe, naši domaćini su se potrudili da nam vreme organizuju na najkvalitetniji način i omoguće nam da obiđemo što više postrojenja i razgovaramo sa ekspertima za biogas, koji su imali odgovore na naša brojna pitanja. Ovo iskustvo je nama kao Udruženju, ali i našim članovima koji su putovali sa nama, bilo od velikog značaja za dalji rad.

Videli smo kako se proizvodi biogas na postrojenju Entsorgungs und VerwertungsGmbH Eggertshofen u Friesingu, u vlasništvu gospodina Pellmeyera, sa tradicijom dugom više od 25 godina, obišli smo Bavarian State Research Centre for Agriculture u Friesingu, zatim BioIN GmbH biogas postrojenje u Stammham/Ingolstadt, Bioenergie-Bayern GmbH & Ko biogas postrojenje u Schwabach, kao i C.A.R.M.E.N. e.V. Association for Central Agricultural Raw Meterial Marketing and Energy Network koji je smešten u Straubingu.