Trening Bezbednost na biogas postrojenjima – oktobar 2019.

Trening Bezbednost na biogas postrojenjima – oktobar 2019.

29.10.2019. u hotelu Crowne Plaza, u organizaciji Udruženja Biogas i Nemačke Biogas Asocijacije, Fachverband Biogas e.V. organizovan je trening bezbednosti na biogas postrojenjima pod nazivom „Safety First! Safety and Training on Biogas Plants“.

Trener, ekspert iz nemačke Biogas Asocijacije Dipl. Wirt. Ing. (FH) Marion Wiesheu rukovodilac sektora za trening i bezbednost Nemačke Biogas asocijacije, prenela nam je dragoceno znanje i iskustvo iz Nemačke koje se tiče bezbednosti na biogas postrojenjima. Uzevši u obzir podatak da je Nemačka država sa najvećim brojem izgrađenih biogas elektrana u čitavoj Evropi, a tema sigurnosti i bezbednosti na biogas postrojenjima utemeljena je u brojne zakone i propise, ovaj trening nam je bio veoma značajan kao primer dobre prakse i put kojim bi u budućnosti trebalo da idemo.

Ovaj savršeno osmišljen trening, potkrepljen brojnim primerima iz Nemačke, dao nam je uvid u značaj ove teme, kao i u načine prevazilaženja i sprečavanja povreda na biogas postrojenjima. Naši članovi, koji su prisustvovali treningu, dobili su sertifikat o odslušanoj obuci.

Radujemo se novim treninzima, kao i novim razlozima za okupljanje naših članova.